0

Wat zijn de voordelen van Yoast WordPress SEO Plugin?

Waarom moet je Yoast WordPress SEO Plugin gebruiken? | Thenextbest Web

Heb je een website die is gebouwd in WordPress? Dan is het verstandig om verschillende plugins te gebruiken om je website beter te laten functioneren op meerdere gebieden. Zo heb je plugins voor social media, chat-plugins, afbeelding optimalisatie, en nog veel meer. Eigenlijk is een plugin een verlengstuk van je basis WordPress website.

Wat is Yoast WordPress SEO Plugin?

De meest gebruikte WordPress plugin is Yoast WordPress SEO Plugin. Deze plugin zorgt ervoor dat de teksten op je website beter worden gevonden in zoekmachines zoals Google. Je  verbetert de Search Engine Optimization (SEO) van je website.

In de Yoast plugin vul je de zoekterm in waar de tekst over gaat. Yoast zal hierna de gehele tekst automatisch analyseren en adviseert je op tal van punten waar verbeteringen mogelijk zijn.

Hieronder gaan we in op de belangrijkste voordelen van Yoast WordPress SEO Plugin en waarom elke website, gebouwd in WordPress, deze moet gebruiken.

1. SEO wordt steeds belangrijker

Om goed gevonden te worden in de zoekmachines is het bouwen van een simpele website niet meer genoeg. Je moet aan je bezoekers en zoekmachines laten zien dat je met jouw website dé kenner bent op jouw vakgebied.

Dit kan op meerdere manieren, maar het schrijven teksten is de meest voor de hand liggende manier. Door veel content op je website te plaatsen kun je mensen helpen die bepaalde informatie zoeken en daarmee hun vragen beantwoorden.

De Yoast WordPress SEO Plugin zorgt ervoor dat een tekst die jij schrijft op je website, geoptimaliseerd wordt voor het onderwerp waar de tekst over gaat. Daardoor is de tekst beter vindbaar in de zoekmachines, wordt er vaker op geklikt, en trek je dus meer bezoekers naar je website.

2. Yoast is gebruiksvriendelijk

De plugin is gemakkelijk te downloaden en te installeren, zonder dat je hiervoor software op je computer hoeft te installeren.

De Yoast plugin is zeer makkelijk in gebruik, in feite werkt alles automatisch. De plugin controleert jouw geschreven tekst en geeft onderaan hoe je scoort op de verschillende onderdelen.
Yoast SEO Plugin

3. Optimalisatie van techniek en content

De onderdelen die automatisch worden gecontroleerd zijn met name op het gebied van content en gaan over de kop van je artikel (Article Heading), paginatitel (Page Title), url van de pagina (Page URL), tekst (Content), en de meta omschrijving (Meta Description). Wanneer een titel of meta omschrijving te lang is kan Google deze inkorten, waardoor gebruikers van Google niet de hele titel kunnen lezen. Om dit te voorkomen waarschuwt de Yoast plugin je wanneer je over het maximum aantal woorden zit. Ook controleert de plugin of het focus trefwoord regelmatig voor komt in de tekst, of de afbeelding een alt-tag bevat en of de blog ook links bevat naar andere pagina’s.

Article Heading

Bij het opstellen van de kop van je artikel kun je het beste een pakkende tekst schrijven die aansluit op het onderwerp van je artikel en die triggert om op te klikken. De article heading is niet de titel van het artikel op de pagina zelf, maar namelijk het eerste wat potentiële bezoekers lezen wanneer ze aan het zoeken zijn in Google. Het moet over het onderwerp gaan en keywords bevatten, maar moet ook zeker niet te veel verklappen.

Om op te vallen tussen de andere concurrenten kun je gebruik maken van een vraag. Wanneer je de vraag benoemd die de lezer heeft, is de kans groot dat hij jouw website zal bezoeken. Bovendien kun je gebruik maken van tekens en symbolen zoals ✓, ≥ of >.

Yoast SEO Plugin

Page Title

De paginatitel wordt ook wel koptekst 1 genoemd. Dit kun je vergelijken met de kopteksten die je kent van Microsoft Word. Dit is de titel van je tekst en mag maar maar 1 keer gebruikt worden in de tekst, vaak helemaal bovenaan.

De paginatitel lijkt in essentie heel erg op de kop van je artikel, het zijn beide titels van je blog. Het verschil is dat mensen deze titel pas lezen wanneer ze getriggert zijn door de kop van je artikel die ze zien in Google. Deze titel is meer gericht op SEO dan op het triggeren van mensen. Zorg er in ieder geval niet voor dat je precies dezelfde zin gebruikt. Belangrijk bij deze titel is dat het keywords bevat en dat het een duidelijke titel is, zodat Google weet waar de tekst over gaat.

Page URL

Bij de url van de pagina is het verstandig om het onderwerp waar je over schrijft hierin op te nemen. Vaak is de url van de pagina automatisch gebaseerd op de kop van je artikel.

Let op wanneer dit niet het geval is! Dan wordt de url vaak automatisch met een aantal cijfers opgemaakt, dit is schadelijk voor je SEO. Dit komt omdat het voor Google en de bezoeker niet duidelijk is waar de tekst over gaat. Wanneer je dit aanpast en het duidelijk maakt zal Google het waarderen en zul je beter te vinden zijn.

Content

Nadat je in Yoast hebt aangegeven waar de tekst over gaat, door het invullen van de belangrijkste zoekterm (Focus Keyword), analyseert deze tool direct jouw tekst en kijkt of je de zoekterm vaak genoeg hebt gebruikt.

Vroeger was het slim om je keywords vaak te herhalen, omdat Google dacht dat je er echt veel verstand van had. Nu prikt Google door dit trucje heen en let het vooral op of het fijn te lezen is voor de lezer. Zorg er daarom dus voor dat de tekst gemakkelijk leest en regelmatig een keyword bevat.

Meta Description

De Meta omschrijving is de tekst die mensen in Google lezen onder de blauwe zin. Deze wordt steeds minder belangrijk voor de ranking van jouw pagina in Google, maar is wel heel nuttig om te laten zien aan bezoekers waar de tekst over gaat.

Je hebt maar een beperkt aantal tekens om potentiële bezoekers te overtuigen waarom jouw site beter is dan de concurrentie. Daarom is het verstandig om kort, maar ook zeker krachtig te schrijven.

Yoast SEO Plugin

 

3. Yoast is gratis

De Yoast WordPress SEO plugin is gratis te downloaden en te installeren op je website. Dit houdt wel in dat je af en toe wat advertenties langs ziet komen (deze advertenties zijn overigens niet zichtbaar op jouw website, maar alleen aan de achterkant in WordPress). Maar voor een gratis product wat helpt bij de vindbaarheid van jouw website is dit zeker de moeite waard.

4. Social media koppeling

Naast de technische en content optimalisatie, kan Yoast WordPress SEO Plugin ook een koppeling maken met je belangrijkste social media kanalen. Yoast kan een koppeling maken met Facebook, Twitter, en Google Plus. Hierbij kun je bepalen wat welke titel, omschrijving en afbeelding wordt getoond wanneer je het deelt op Facebook.

Social media is erg belangrijk voor het verkrijgen van links naar jouw blog, de eerste stap om dit te bereiken is dat mensen over jouw geschreven tekst gaan praten: creëren van interactie.

Wil je meer weten over het gebruik van Yoast WordPress SEO Plugin voor jouw website? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag!

Heb je een vraag over bovenstaand artikel? Stel deze hieronder en proberen deze zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Leave a Reply

*