Style Italy

Elk avontuur begint met een roeping

Style Italy voelde aan dat het hoog tijd was om de digitale wereld te verkennen. De online markt biedt namelijk oneindig veel mogelijkheden en een webshop was de ideale manier voor Style Italy om met hun producten een breder publiek te bereiken. De online markt biedt namelijk oneindig veel mogelijkheden en een webshop was de ideale manier voor Style Italy om met hun producten een breder publiek te bereiken.

Style Italy ondervond op harde wijze dat hun eerste samenwerking een match made in hell was. De webshop kreeg voortdurend met tegenslagen en uitdagingen te kampen.

Hun webshop was slecht ontworpen en nog slechter onderhouden door de toenmalige developers. Dit resulteerde in een webshop vol met bugs. Bovendien werd er niet strategisch meegedacht en niet naar de behoefte van Style Italy of die van hun klanten gekeken.

Style Italy bevond zich plots in een kritische toestand. De retailketen stond op het punt om ten onder te gaan. Een combinatie van slecht advies en beroerde keuzes leidde tot lage conversie, lage vindbaarheid in Google, geen social media activiteiten, dure adwords-campagnes zonder resultaten en er was bovendien helemaal geen online marketingstrategie aanwezig.

Er moest verandering komen.

Style Italy ontmoette net op het juiste moment Causeffect. Een communicatiebureau dat in duurzame communicatie gelooft, waarin de klant voorop staat. Gezamenlijk ontwikkelde ze een totaalconcept dat open, eerlijk en op de lange termijn is gericht.

Style Italy

Deze buitengewone benadering blies direct nieuw leven in Style Italy

De complete rebranding zorgde voor veel grotere naamsbekendheid.

De juiste combinatie van zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren hebben Style Italy een top 3 positie in Google opgeleverd onder de zoekterm ‘Italiaanse herenmode’.

Dankzij Adverteren op Facebook kan Style Italy bovendien tegen relatief weinig kosten altijd leuke acties onder de doelgroep verspreiden die ook voor meer likes zorgen.

Dankzij een concrete social media strategie en met behulp van adverteren op Facebook ging Style Italy binnen no time van 350 naar meer dan

40.000 likes

De nieuwe webshop is veel gebruiksvriendelijker en hierdoor is het aantal unieke bezoekers van de webshop ook met meer dan 1000% gestegen. Daarnaast is heeft de nieuwe richting gezorgd voor een omzetstijging van meer dan

3000%

En het einde is nog lang niet in zicht…

Allemaal dankzij het aangaan van een samenwerking met Causeffect. Samen hebben we gekozen voor duurzame communicatie.
Communicatie zonder manipuleren. Communicatie die winstgevend is voor alle betrokken partijen.
En dat willen wij ook graag voor jou doen, want jouw succes is onze prioriteit. Meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op.